در دنیای پیچیده علم هواشناسی فعلی و وجود ماهواره ها، بویی های دریایی و... پیش بینی ها را راحتر تر از هر زمان ممکن می سازد، ولی پیشینیان نیز راههایی جهت پیش بینی آب و هوایی داشته اند مثل ستارگان، حیوانات، سمت و سوی بادها و ...
یکی از موارد علم تجربی پیش یابی های اقلیمی، استفاده از رفتار و نحوه زندگی موجودات زنده بوده است. موجوداتی مثل کفش دوزک که وقتی آنها کنار هم تجمع می کنند ، یعنی روز گرمی در راه است و یا وقتی گوسفندها در کنار هم جمع می شوند وبه هم می چسبند یعنی هوا طوفانی خواهد شد.
مورچه نیز به عنوان یکی دیگر از موجوداتی که توانایی بالایی جهت پیش بینی های اقلیمی دارد را در این پست مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.
موارد زیادی در کتب و مقالات، مرتبط با موضوع به چاپ رسیده است:
مورد اول: مورچه های قرمز وسیاه گاهی برای حفاظت بیشتر به داخل پشته های خود پناه می برند یا آنها را می پوشانند.پس اگر متوجه برآمدگی زیاد پشته های مورچه ها باشید ، یعنی بهتر است پنجره های منزل تان را بسته نگه دارید.
مورد دوم: اگر مورچه ها به دور لانه خود، حصار بلند درست کنند، برای این است که می خواهند، آب داخل خانه ی آنها نشود، و ترسالی خواهد شد و اگر مورچه ها، خاکها و کلوخ ها را پراکنده بریزند نشانه خشکسالی می باشد.
مورد سوم: هر چه فعالیت مورچه ها در امر غذا بردن به لانه و انبار سازی بیشتر باشد، بدانید که در آینده خشکسالی خواهد آمد و مورچه ها این قضیه را درک کرده و با بردن غذای بیشتر به لانه و انبار آن در صدد رفع نیاز و گذر از خشکسالی پیش رویشان هستند.
بدلیل جذابیت موضوع، اعضای انجمن هواشناسی هوای جنوب از مشاهدات خود از لانه های مورچه ها در طبیعت گراش روز گذشته (13 آذرماه 95) تصاویری را ثبت کرده اند :
طبق این تصاویر می شود گفت که ترسالی احتمالی برای گراش طبق نظر مورچه ها وجود دارد!
الله اعلم...