علي عابديني در گفتوگو با ايسنا ، در خصوص اينكه آيا واقعا بروز جنگهاي آب و هوايي ممكن است گفت:بروز جنگ آب و هوايي، ايجاد خشكسالي يا بارش شديد در يك منطقه به دليل ثابت بودن ميزان انرژي جو به هيچ وجه ممكن نيست.

وي ادامه داد: نظام جوي به شدت يكپارچه است و براي ايجاد تغيير در آن به انرژي بسيار زيادي لازم است كه از توان بشر خارج است و نميتوان با ارسال امواج فرامغناطيسي و يا استفاده از هواپيما اين كار را انجام داد.
وي ادامه داد: سازمان هواشناسي جهاني نيز اين قبيل فعاليتها را غيرقابل قبول دانسته و تا كنون نيز گزارشي از انجام اين قبيل فعاليتها در هيچ كجاي جهان ارائه نشده است.
مدير بحران و مخاطرات جوي سازمان هواشناسي اضافه كرد: علاوه بر غير ممكن بودن جابجايي انرژيهاي درون جو، جا به جا كردن رطوبت بدون ابرها نيز قابل اجرا نيست چرا كه حجم انبوه رطوبت درون ابرها كه براي بارش لازم است به هيچ عنوان قابل انتقال نيست.
عابديني تصريح كرد: تنها چيزي كه ميتوان در اين زمينه از بشر انتظار داشت افزايش بارش و آن هم در حد 10 تا 15 درصد است و حتي بيش از اين نيز غيرقابل امكان بوده و هيچ كشوري تا كنون به چنين چيزي دست نيافته است.
وي تاكيد كرد: ميزان فشار و دماي هوا، جهت و سرعت وزش باد و ... همه جزء سيستم به هم پيوسته جو هستند كه اگر در هر منطقهاي از جهان دستخوش تغيير شوند ديگر نقاط جهان را نيز دستخوش تغيير خواهند كرد.
مدير بحران و مخاطرات جوي و اقليمي سازمان هواشناسي تصريح كرد: انتشار گازهاي گلخانهاي، از بين بردن پوشش گياهي، نابودي درياچهها و ساخت سدها اقداماتي هستند كه موجب ايجاد تغيير در جو شده است. لذا ميتوان گفت كه بشر ميتواند آب و هوا را دستكاري كند.
بررسي امكان وقوع خشكسالي 30 ساله توسط سازمان هواشناسي
عابديني در خصوص انتشار خبر وقوع خشكسالي 30 ساله توسط ناسا ضمن عدم تاييد اين خبر اظهار كرد: هنوز در اين زمينه به نتيجه نرسيدهايم و اكنون در حال بررسي موضوع بر روي مدلهاي هواشناسي هستيم و نتيجه آن اعلام خواهد شد.
به گفته وي در حال حاضر كشورهايي مانند ايالات متحده، چين و روسيه دچار خشكسالي بوده و به تبع آن ديگر كشورهاي جهان مانند ايران نيز به آن دچار خواهند شد.