- دریافت رایگان این قالب
- گروه طراحی آوا
- ایکس گرافیک
- اب وهوا
- هواشناسی تنگه هرمز
- وضعيت آب و هواى كهگيلويه و بوير احمد
- هوا اصفهان
- سایت هواشناسی انلاین
- هواشناسی بابلسر فورکا
- ایمیل های بارانی
- هواشناسی دو استان
- هواشناسی کلهر
- هواشناسی چهار فصل
- هواشناسی تخصصی استان البرز
- صدای باران
- مهرستان نیوز
- هواشناسی ایرما
- دانلود سریال قورباغه
- آخرین مطالب ارسال شده
- ارسال لینک
- اسکینک دات آی آر
- گروه طراحی آوا
- ایکس گرافیک
- پایگاه اطلاع رسانی همایش های اقلیم
- همایش های جغرافیا و زمین شناسی
- پیش آگاهی فصلی
- آمار و داده های اقلیمی ایستگاههای کشور
- هوای فورکا
- دیتابیس شهرهای جهان
- کتابهای هواشناسی
- آمار جوی روزانه ایستگاهها
- آخرین زمین لرزه های ایران و نواحی مجاور
- شماره ایستگاههای جهان
- راهنماي ترسيم نقشه هاي سينوپتيک هواشناسي بصورت روزانه ، چندروزه و ماهانه
- آدرس سری داده ها و نقشه هاي تخصصي هواشناسي سایت نوآ و ...
- سایت نوآ جهت تهیه نقشه سینوپتیک روزانه
- بانك نرم افزارهاي هواشناسي ، اقليم شناسي
- هواشناسی فارس
- آرشیو لینک ها
صدای باران زیباترین ترانه خداست که طنینش زندگی را برای ما تکرار می کند؛ نکند فقط به گل آلودگی کفشهایمان بیندیشیم!؟
مدیریت پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی کشور گزارشی از تحلیل گردوخاک 9 و 10 بهمن 1393خوزستان به شرح ذیل ارائه نموده است:
بررسی داده های ایستگاهی بیانگر وقوع رخداد گرد و خاک در روزهای 9 و 10 بهمن 1393 در برخی نقاط استان خوزستان است که در بعضی ساعات منجر به کاهش دید افقی به زیر 1000 متر و حتی 100 متر نیز شده است. زمان تقریبی وقوع این رخدادها 10 صبح و زمان کاهش آن 18 عصر بوده است. گزارشگرد و خاک برخاسته از ایستگاههای شادگان، هندیجان، بستان، امیدیه، بهبهان و دیلم نیز موید این مطلب است.
بررسی نقشههای هواشناسی بیانگر وقوع این پدیده به شکل تودهای از گرد و غبار ناشی از سامانههای جوی و انتقال آن به منطقه نمیباشد بلکه دادههای دیدبانی شده و همچنین خروجی مدلهای هواشناسی بیانگر آن است که با توجه به جنوب شرقی و تا حدی جنوبی بودن میدان باد در طول وقوع پدیده، گردوخاک بوجود آمده منشاء داخلی داشته و چشمه آن در منطقه بین اهواز، بندر ماهشهر و آبادان میباشد. همچنین مقدار سرعت باد دیدبانی شده که در برخی موارد به 15 متر بر ثانیه (m/s) نیز میرسید همراه با وجود سرعتهای قائم (که در مدلهای پیش یابی دیده می شود) منجر به خیزش گرد و خاک در منطقه شده است.
خروجی های مدل های هواشناسی مبین این مطلب است که در ساعت 06 روز 9 بهمن وزش باد 15 متر بر ثانیه (m/s) در عین گردش چرخندی به 5 تا 10 متر بر ثانیه (m/s) کاهش مییابد که نشان دهنده همگرایی در لایههای زیرین جواست و با توجه به وزش باد شدید، گرد و خاک ایجاد شده به ارتفاعات بالاتر صعود می کند. این شرایط بطور متوالی در 9 و 10 بهمن ادامه داشته است.
بعلاوه گردش چرخندی در روزهای مذکور با مرکز کم فشار در نواحی جنوب عراققرار گرفته و در بخش شرقی آن انتظار داریم فرارفت تاوایی مثبت باشد که با تحلیل همگرایی مناطق جنوبی استان خوزستان سازگاری دارد. مشخصاً با توجه به گزارش داده های دیدبانی منطقه، خیزش گرد و خاک در بخش های جنوبی استان خوزستان قرار داشته و عمدتاً منشاء داخلی دارد. این وضعیت در روز 10 بهمن سبب شده است که گردوخاک تا استان ایلام بصورت جزئی ادامه داشته باشد.
همانگونه که نقشههای تاوایی نشان میدهد، گرد و خاک تولید شده در سطح زمین، در حد واصل بین هسته تاوایی مثبت و منفی جابجا می شود و این مطلب موید این است که منشاء گرد و خاک نمی تواند از عراق باشد.
نقشه های تاوایی مطلق تراز 850 میلی باری روز 10 بهمن مبین این مطلب است که بین هسته های تاوایی مثبت و منفی 2 کانال تشکیل میشود که میتواند کانال گردوخاک برخاسته در منطقه باشد. یکی روی بخش مرکزی از جنوب شرق عراق که در مورد دومی مسیر در داخل عراق بسته می شود و داخل خاک ایران نشده و از نظر قدرت ضعیف تر است.
روز جمعه ساعت 3:30 محلی بیشینه میدان همگرایی روی نواحی شرقی ماهشهر قرار دارد و می توان گفت کل استان خوزستان در منطقه همگرایی قرار گرفته و شرایط را برای صعود هوا فراهم کرده است و در مناطقی که وزش باد شدید سبب تولید گرد و خاک شود، شرایط برای صعود گرد و خاک تولید شده فراهم است.
از آنجا که استان خوزستان طی یک ماه گذشته بارشی نداشته است، وزش باد شدید سبب کاهش زیاد رطوبت گشته و شرایط مناسب را برای خیزش گرد و خاک از سطح زمین فراهم کرده است.
در این مطالعه مدلHYSPLIT بمنظور مسیر یابی و بررسی غلظت ذرات از ایستگاه های همدیدی با گزارش گردوخاک برخاسته (کد 07) در تاریخهای 9 و 10 بهمن اجرا و در فاصله زمانی 12 ساعته ردیابی شدند. بررسی مسیرهای انتقال ذرات در رخداد گردوخاک شاخص بهمن 1393 استان خوزستان با الگوی تاوایی مطلق تراز 850 میلی باری مطابقت دارد و مبین این است که در این مورد منشاء گروخاک محلی میباشد.
تصاویری از گرد و غبار که این روزها میهمان ناخوانده شهرهای جنوب غربی کشور است.
منبع تصاویر درگاه شبکه خبر سیما
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
