- دریافت رایگان این قالب
- گروه طراحی آوا
- ایکس گرافیک
- اب وهوا
- هواشناسی تنگه هرمز
- وضعيت آب و هواى كهگيلويه و بوير احمد
- هوا اصفهان
- سایت هواشناسی انلاین
- هواشناسی بابلسر فورکا
- ایمیل های بارانی
- هواشناسی دو استان
- هواشناسی کلهر
- هواشناسی چهار فصل
- هواشناسی تخصصی استان البرز
- صدای باران
- مهرستان نیوز
- هواشناسی ایرما
- دانلود سریال قورباغه
- آخرین مطالب ارسال شده
- ارسال لینک
- اسکینک دات آی آر
- گروه طراحی آوا
- ایکس گرافیک
- پایگاه اطلاع رسانی همایش های اقلیم
- همایش های جغرافیا و زمین شناسی
- پیش آگاهی فصلی
- آمار و داده های اقلیمی ایستگاههای کشور
- هوای فورکا
- دیتابیس شهرهای جهان
- کتابهای هواشناسی
- آمار جوی روزانه ایستگاهها
- آخرین زمین لرزه های ایران و نواحی مجاور
- شماره ایستگاههای جهان
- راهنماي ترسيم نقشه هاي سينوپتيک هواشناسي بصورت روزانه ، چندروزه و ماهانه
- آدرس سری داده ها و نقشه هاي تخصصي هواشناسي سایت نوآ و ...
- سایت نوآ جهت تهیه نقشه سینوپتیک روزانه
- بانك نرم افزارهاي هواشناسي ، اقليم شناسي
- هواشناسی فارس
- آرشیو لینک ها
صدای باران زیباترین ترانه خداست که طنینش زندگی را برای ما تکرار می کند؛ نکند فقط به گل آلودگی کفشهایمان بیندیشیم!؟
1- وضعیت شاخص دور پیوندی انسو ( شاخص دور پیوندی تاثیر گذار با اولویت بالا):
الف - مولفه اقیانوسی :
خدمت دوستان عزیز عرض کنم که با توجه به آخرین اطلاعات، این شاخص از نقطه نظر آنومالی دمای آب در ناحیه نینو 3.4 ( بخش اکوتریال اقیانوس آرام) بروز شرایط النینو ضعیف را نشان میدهد:
دمای آب در ناحیه نینو 3.4
ب -مولفه اتمسفری:
شاخص دور پیوندی انسو علاوه بر مقوله دمای آب در ناحیه در نینو 3.4 باید توسط مولفه اتمسفری انسو نیز همراهی شود .
وقوع فاز منفی مولفه اتمسفری انسو موسوم به SOI ، یک از فاکتور های اصلی در شکل گیری پدیده اقیانوسی و اتمسفری النینو میباشد که مطابق با نمودار زیر این وضعیت بصورت غالب مشاهد میگردد.
مولفه اتمسفری انسو ( SOI )
2 - پديده نوساني مادن- جوليان (MJO)
دومین عامل بسیار مهم و تاثیر گذار بر وضعیت اقلیمی نوسانات شاخص هفتگی و یا اینترسیزنال مادن جولیان است که به آن MJO میگویند.
پديده نوساني مادن- جوليان (MJO) شكل غالب تغيير پذيري زير فصلي گرمسيري مناطق حاره و فوق حاره ميباشد كه در سيستم چرخه جو-اقيانوس نقش مهمي را ايفا ميكند.
اصولا در تعاریفی که بصورت منطقه ای برای این شاخص توسط اساتید محترم اقلیم شناسی صورت گرفته ،وقوع فاز منفی این شاخص یکی از دلایل اصلی وقوع بارشهای سنگین در استانهای واقع در جنوب غرب و جنوب کشور و از جمله استانهای فارس - بوشهر بوده است که مشابه این رویداد را در طی آبان ماه 1393 شاهد آن بودیم. در اینجا ذکر نکته ای بسیار مهم و حائر اهمیت بسیار ضروری میرسد هنگامیکه این شاخص برای استانی همچون فارس مدل سازی و یا تعریف میشود ، قابل اطلاق به اقلیم متنوع و وسیع ایران زمین نمی باشد.
شاخص مذکور باید در همبستگی با فاز های مختلف انسو از نقطه نظر تاثیر گذاری بر وضعیت جوی و اقلیمی مورد بررسی و کنکاش دقیق قرار گیرد.
برای پیش بینی و اطلاع از کم و کیف نوسانات MJO نمودار زیر یکی از بهترین راهکار ها بنظر میرسد که مطابق با تعاریفی که وجود دارد چنانچه نوسانات MJO خارج از دایره مرکزی نمودار زیر باشد ، بدان معناست که MJO قوی بوده و میتواند بعنوان دومین عامل اصلی تاثیر گذار بر شرایط اقلیمی محسوب گردد.
نمودار پیش بینی نوسانات MJO
نمودار بالا حکایت از این دارد که شاخص هفتگی MJO از دیروز یعنی 29 نوامبر وارد فاز 4 شده که روند نوسانات این شاخص دلالت بر این دارد که تا 13 دسامبر به ترتیب وارد فازهای 5^ 6^7 و در انتها فاز یک میشود.
برای بررسی تاثیرات وقوع فاز های مختلف MJO و در همبستگی با فاز گرم انسو یا همان النینو ، انیمیشن زیر را که نشانگر تاثیرات همزمان بروز پدیده فاز گرم انسو با MJO بر آنومالی ارتفاع تراز 500 میلی بار جو را آماده کردم که تقدیم دوستان عزیز میکنم:
انیمیشن همبستگی فاز گرم انسو با فازهای MJO طی 14 روز آینده
همانطوریکه در انمیشین بالا ملاحظه میکنید مقارن با تغییر فاز MJO از فاز منفی و وارد شدن آن به فاز مثبت به دلیل فاصله گرفتن همرفت اقیانوس هند و تضعیف تراف های معکوس ارسالی از سمت دریای سرخ به سمت جنوبغرب میهن بارش این بخش از کشور تا حدود زیادی تضعیف گردیده است و به اصطلاح آنومالی منفی بارش در نواحی مذکور بوقوع پیوسته و این در حالیست که بدلیل غلبه جریانات شمالی ، و نفوذ زبانه های سامانه پر فشار مهاجر و اروپایی ( پر فشار اسکاندیناوی ) و همچنین ریزش هوای سرد از بخش شرق ورتکس دو پاره شده قطبی به نیمه شمالی کشور ، نواحی مذکور ،همچنان شانس دشت نزولات آسمانی به شکل باران و برف را طی بازه زمانی مورد اشاره خواهند داشت.
در نقشه بالا در اثر وقوع فاز 6 این شاخص وقفه سراسری در بارش کشور بدلیل پیوند پر فشار شمالی با زبانه های پر ارتفاع جنب حاره ای رویت میشود ولی بعید بنظر میرسد که این وضعیت بیشتر از 7 الی 10 روز تداوم داشته باشد.
بهرروی اتمسفر و جو کره زمین از پیچیدگی های بسیار زیادی برخوردار هست و بنظر من هیچ مدلی و یا فردی نمیتونه با قطعیت کامل در خصوص خشکی و یا پر بارشی کشور در بازه زمانی بلند مدت اظهار نظر کند و احتمال رخ داد پیش بینی های بلند مدت آن هم در زمینه هواشناسی بین 25 تا 50 درصد شانس امکان تحقق خواهد داشت.
مدل پیش بینی بلند مدت CFSv2 در تازه ترین آپدیت خودش که امروز بعد از ظهر منتشر شده ، چشم انداز زیر رو برای آنومالی بارش دنیا طی 30 روز آینده در نظر گرفته که شما میتونید در انیمیشنی که به همین منظور تهیه شده وضعیت بارش کشور را در بازه زمانی 10 آذر الی 10 دی ماه 1393 مشاهده فرمایید و اینطور که خروجی نهایی این مدل نشون میده وضعیت بارش کشور طی این مدت مطلوب و امیدوار کننده بر آورد شده است.
انیمیشن آنومالی بارش در بازه زمانی 10 آذر الی 10 دی ماه 1393 - CFSv2
برای دیدن انیمیشن در اندازه واقعی و با وضوح بالا لطفا بر روی آن کلیک نمایید
منبع: وبلاگ هواشناسی مشهد
این نظر توسط ali در تاریخ 1393/9/15 و 10:57 دقیقه ارسال شده است | |||
|
سلام خسته نباشيد ... سايت زيبايي داريد اگر براي سايتتون نياز به بنر يا هدر يا لوگو داشتيد تيم ما در با طرح هاي حرفه اي در خدمت شماست : اينم تعرفه هاي طراحي ما : 468*60 = 4000 تومان 12*240 = 4000 تومان 125*125 = 3000 توامن 250*300 = 70000 تومان هدر حرفه اي و جذاب : 10000 تومان و معمولي پايين تر لوگو : 8000 تومان استايل دهي : 12000 تومان براي ديدن نمونه کار ها لطفا به سايت سر بزنيد: http://boxtheme.ir براي سفارش نيز از منو - به بخش تماس با ما بريد مشخصات سفارشتون رو بگيد و ارسال کنيد... ضمنا براي هدر و لوگو ، نصف مبلغ اول پرداخت بايد بشه ولي براي بنر بعد از تحويل کار پرداخت ميکنيد |
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
